Antena 3 CNN Economic Biz News Motivul pentru care cea mai puternică ţară din lume nu ne întinde mâna. Banii lor nu se lipesc de România

Motivul pentru care cea mai puternică ţară din lume nu ne întinde mâna. Banii lor nu se lipesc de România

Motivul pentru care cea mai puternică ţară din lume nu ne întinde mâna. Banii lor nu se lipesc de România
de O.P.    |    05 Sep 2012   •   13:12

Când îşi pune ceva în cap, este greu de crezut că nu duce până la capăt. Vorbim despre poporul chinez, a cărui expansiune în lumea largă sperie Occidentul, mai ales prin ofensiva economică. La noi însă li s-a „înfundat”. Investițiile chineze în România sunt incredibil de mici. Motivele sunt multe.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

August 2012. China stabileşte un nou record în ceea ce priveşte numărul de milionari, cu reşedinţa în ţară, conform publicaţiei Hurun Report (o versiune chineză a publicaţiei americane Forbes). Astfel, la sfârşitul anului 2011 , în China se înregistrau puțin peste un milion de persoane cu o avere estimată la mai bine de 10 milioane de yuani (aproximativ 1,6 milioane de dolari) fiecare. Dintre aceştia, 63.500 sunt miliardari.

August 2012. „China vrea să investească mai mult în energie şi transporturi şi să profite din plin de planul de privatizări al guvernului de la Atena”, susţine analistul grec Spyros Kouvelis, fost ministru delegat pentru afaceri externe, citat de cotidianul francez La Tribune. Tot Kouvelis mai spune: „Grecia nu este doar poarta de intrare în Europa , ci şi o cale de acces la Marea Neagră, spre Orientul Mijlociu şi Balcani”.

×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close