Antena 3 CNN Economic Biz News Mugur Isărescu: Cei care cred că ştiu cum va evolua criza sunt fie aroganţi fie mincinoşi (VIDEO)

Mugur Isărescu: Cei care cred că ştiu cum va evolua criza sunt fie aroganţi fie mincinoşi (VIDEO)

Mugur Isărescu: Cei care cred că ştiu cum va evolua criza sunt fie aroganţi fie mincinoşi (VIDEO)
02 Iul 2009   •   10:48

?A fost o perioadă de mari incertitudini iar cei care cred că ştiu cum va evolua criza sunt fie aroganţi fie mincinoşi. Banca Mondială a dat cel puţin 8 prognoze in ultima perioada?, a declarat Guvernatorul BNR Mugur Isărescu în deschiderea Forumului financiar, la Banca Naţională. BNR reuneşte reprezentanţii băncilor, asigurătorilor şi ai companiilor de pensii private la aceeaşi masă cu reprezentaţii Guvernului. Întâlnirea este menită să găsească de soluţii pentru combaterea crizei economice.

Declaraţia guvernatorului BNR a venit ca urmare a informaţiilor potrivit cărora criza se va încheia anul viitor. Făcute publice recent de Comisia Naţională de Prognoză. Aceasta a anunţat marţi că în 2010 PIB-ul României nu va mai scădea, iar în următorii trei ai salariul mediu brut va depăşi 2.000 de lei.

?S-a făcut o schimbare dramatică a programelor comparativ cu ce se discuta înainte de alegeri, în timpul şi după. Nu este deloc uşor să faci aşa ceva şi nu trebuie să subestimăm confortul în care s-a aşezat clasa politică. A avut loc o avalanşă de evenimente?, a precizat Mugur Isărescu, la forumul financiar.


Acesta a mai spus că în ultima perioadă ?s-a făcut faţă cu succes unei provocări extraordinare: un deficit suplimentar al bugetului public de 3 la sută din PIB, apărut în ultimele 6 săptămâni?. Guvernatorul BNR a mai spus că ?s-a reuşit performanţa de asigurare a lichidităţilor pe piaţa monetară şi de a nu se prăbuşi cursul valutar?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close