Antena 3 Economic Biz News Mugur Isărescu: România nu mai are nevoie de un acord cu FMI (VIDEO)

Mugur Isărescu: România nu mai are nevoie de un acord cu FMI (VIDEO)

03 Oct 2010   •   10:15
Mugur Isărescu: România nu mai are nevoie de un acord cu FMI (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images

România nu mai are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional. O spune chiar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Acesta a explicat, în exclusivitate pentru "Săptămâna Fianciară", că ţara noastră are destule rezerve financiare şi se bucură de credibilitate pe plan economic internaţional. Pe un ton rezervat, Isărescu a vorbit şi despre o uşoară revenire a economiei.

Mugur Isărescu nu este susţinătorul unui nou împrumut de la FMI, care în opinia sa, ar împovăra România.

În situaţia în care totuşi România ar apela la o nouă înţelegere cu Fondul Monetar ar fi vorba de un acord preventiv, iar banii vor fi traşi doar în stiuaţii speciale, spune guvernatorul BNR.

Majorarea TVA este un motiv în plus pentru Banca Naţională de a fi atentă la modul în care reacţionează economia. Mugur Isărescu vorbeşte despre posibile efecte negative ale acestei măsuri, iar apariţia lor ar necesita o reacţie imediată.

În timp ce guvernanţii sunt preocupaţi de introducerea de noi taxe şi impozite sub pretextul de a colecta mai mulţi bani la buget, Mugur Isărescu atrage atenţia că România are nevoie de stabilitate fiscală.Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close