Antena 3 CNN Economic Biz News Mugur Isărescu: România va avea o creştere economică între 3 şi 6% în 2009

Mugur Isărescu: România va avea o creştere economică între 3 şi 6% în 2009

Mugur Isărescu: România va avea o creştere economică între 3 şi 6% în 2009
28 Noi 2008   •   23:47

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat vineri că România va avea o creştere economică între 3% şi 6%, cifrele depinzând foarte mult de componentele mixului de politici şi de ?cât de bun va fi diagnosticul?.
Deficitul de cont curent este un capitol pe care România va trebui să-l controleze, câtă vreme are creştere economică. La fel şi inflaţia, în legătură cu care prognozele şefului BNR nu sunt în totalitate optimiste. În privinţa monedei naţionale însă, Mugur Isărescu a ţinut să dea o serie de asigurări. Potrivit acestuia, banca naţională nu va lăsa cursul să se deprecieze.
Şeful Băncii Naţionale anticipează o creştere a şomajului în 2009. Nivelul acestuia poate fi ţinut însă sub control prin legislaţia muncii, reforme structurale sau prin înfiinţarea de noi locuri de muncă. Totuşi problemele de ordin subiectiv vor afecta mai mult România anul viitor, decât realităţile strict economice.
?Nervozitatea generată de incertitudine şi amplificarea incertitudinii este una din marile probleme cu care ne confruntăm în prezent şi cu care ne vom confrunta sau care ne va lovi anul următor.? a spus Isărescu.
Mugur Isărescu a făcut şi o serie de sugestii la adresa autorităţilor statului. Acestea ar trebui astfel să apeleze în viitor mai mult la finanţarea internaţională şi la bănci precum BERD sau Banca Mondială.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close