Antena 3 CNN Economic Biz News Munca la stat poate fi foarte profitabilă. Salarii regeşti pentru managerii companiilor de stat

Munca la stat poate fi foarte profitabilă. Salarii regeşti pentru managerii companiilor de stat

Munca la stat poate fi foarte profitabilă. Salarii regeşti pentru managerii companiilor de stat
13 Mai 2015   •   12:38

Managerii privaţi ai celor mai mari companii de stat de pe bursă au avut anul trecut împreună un venit de 4,4 milioane de lei. Veniturile provin din salariile de bază, la care se adaugă bonusurile plătite în 2014.

Cel mai bine plătit manager este, de departe, Petru Văduva, directorul general al Transgaz, venit la conducerea companiei în 2013. Acesta a câştigat anul trecut 1,8 milioane de lei, adică aproape 156.000 de lei lunar. Din această sumă, salariul de bază reprezintă puţin peste 10 la sută, restul fiind acoperit de bonusuri de performanţă.

Alt lider important din industria energetică, Ion Toni Teau, s-a bucurat în 2014 de încasări de aproape 850.000 de lei. Şeful Transelectrica a câştigat anul trecut, din salariul fix şi din bonusuri, aproximativ 70.000 de lei pe lună.

Dacă ne raportăm strict la venitul de bază, cel mai bine plătit CEO din sectorul de stat este Virgil Metea, şeful producătorului de gaze naturale Romgaz. Anul trecut, salariul său lunar net a fost de 22.000 de lei. Din bonusuri a strâns însă 824.000 de lei, triplu faţă de salariul de bază.

Poziţia a patra a clasamentului este ocupată de Daniela Lulache, CEO Nuclearelectrica. Cu un venit lunar de peste 38.000 de lei, aceasta a încasat pe tot anul 460.700 de lei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ingredientul cancerigen folosit de majoritatea restaurantelor din România
x close