Antena 3 CNN Economic Biz News Nici demnitarii nu mai au încredere în leu. Pe timp de criză, aleşii mizează pe euro

Nici demnitarii nu mai au încredere în leu. Pe timp de criză, aleşii mizează pe euro

Nici demnitarii nu mai au încredere în leu. Pe timp de criză, aleşii mizează pe euro
05 Iul 2010   •   13:57

Aleşii ţării mizează pe valută în vremuri de instabilitate financiară. Este concluzia la care au ajuns jurnaliştii de la Gândul, după ce au încercat să afle pe ce trend financiar sunt dispuşi să parieze politicienii când vine vorba chiar de banii lor. În vremuri de criză, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu mizează pe euro.

"Am un depozit în euro şi îl las dracu' acolo. Stă bine acolo, nu cere de mâncare şi are şi o dobândă mică, sigur, care este acum impozitată de stat", a declarat democrat liberalul, citat de Gândul.

Într-un din depozitele ministrului, deschis în urmă în 6 ani, se află peste 860.000 de euro. Nu este singurul cont. Radu Berceanu mai deţine încă trei conturi: două în euro, cu o valoare cumulată de circa 15.000, şi unul în lei - de peste 34.000.

Teodor Meleşcanu a pariat până acum pe moneda naţională, având în vedere că toate conturile şi economiile sale cumulate sunt în valoare de peste 101.000 lei.

În vremuri de criză, social-democratulul Ilie Sârbu urmăreşte atent lupta dintre dolar şi euro pe pieţele internaţionale. Conform declaraţiei de avere din 2009 Sârbu are două depozite în valută, în valoare de peste 16.000 de dolari şi, respectiv, circa 7.500 de euro.

 

Şi deputatul William Brânză ne îşi ţine economiile în valută. "Nu am economii în lei. Am contracte de închiriere în euro", a spus deputatul, subliniind că a miza pe euro în acest moment este "o loterie", potrivit Gândul.

 

Senatorul Miron Mitrea susţine că nu are nici economii în lei, nici în valută. Totuşi declaraţia sa de avere, din iunie 2009, reflectă exact opusul. Senatorul are 6 depozite bancare, dintre care unul în Austria. Trei sunt în lei, unul în dolari.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu deţine şapte depozite dintre care unul de 50.000 dolari la un fond de investiţii.

Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica curs valutar
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close