Antena 3 CNN Economic Biz News Nici o săptămână fără un nou MAXIM ISTORIC. Cea mai proastă cotaţie pe care înregistrat-o vreodată leul în raport cu euro

Nici o săptămână fără un nou MAXIM ISTORIC. Cea mai proastă cotaţie pe care înregistrat-o vreodată leul în raport cu euro

Nici o săptămână fără un nou MAXIM ISTORIC. Cea mai proastă cotaţie pe care înregistrat-o vreodată leul în raport cu euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Mai 2012   •   13:08

Cursul leu/euro a atins un nou maxim istoric. Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,4373 lei-euro. Cotaţiile leului au depăşit 4,44 lei/euro la jumătatea zilei, iar dealerii spun că banca centrală nu ar fi intervenit vizibil în piaţă, informează Mediafax.

Precedentul maxim istoric a fost atins vineri, la 4,4265 lei/euro.

Cursul afişat luni este mai mare cu 2,7% faţă de finalulul anului trecut, când a fost publicat un nivel de 4,3197 lei/euro.

Faţă de dolar, moneda naţională a continuat să se deprecieze. Rata a urcat cu 2,7 bani, la 3,4479 lei/dolar, reprezentând cel mai ridicat nivel din 1 iulie 2010. La data menţionată, referinţa s-a situat la 3,5420 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, cotaţia a urcat la 3,6 lei/franc, un nou maxim începând cu 5 septembrie 2011. La începutul lunii septembrie, francul a fost cotat la 3,8133 lei.

Pieţele financiare sunt sub presiune de la începutul săptămânii trecute. La cea dată, cele două partide principale care susţin acordul Greciei cu instituţiile financiare internaţionale nu au reuşit să obţină împreună majoritatea, punând astfelsub semnul întrebării capacitatea ţării de a respecta condiţiile convenite cu creditorii externi, de a evita falimentul şi de a rămâne în zona euro.







×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close