Antena 3 CNN Economic Biz News Niciun analist nu a prevăzut asta. Cel mai puternic stat din Europa, afectat de criza din zona euro

Niciun analist nu a prevăzut asta. Cel mai puternic stat din Europa, afectat de criza din zona euro

Niciun analist nu a prevăzut asta. Cel mai puternic stat din Europa, afectat de criza din zona euro
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   13:50

Rata şomajului din Germania a înregistrat în octombrie o creştere de două ori mai mare decât anticipau analiştii, întrucât criza din zona euro a afectat creşterea economică şi a determinat companiile să reducă investiţiile, potrivit Bloomberg.
  
Numărul persoanelor fără loc de muncă a avansat cu 20.000 în septembrie, la 2,94 milioane, a anunţat agenţia federală pentru ocuparea forţei de muncă. Economiştii consultaţi anticipau un avans de 10.000 de persoane.
  
Rata ajustată a şomajului a avansat pentru prima dată în peste trei ani, de la 6,8% în august la 6,9% în septembrie, nivel revizuit, unde s-a menţinut în octombrie.
  
Economia Germaniei s-ar putea contracta în trimestrul al patrulea, ca urmare a încetinirii economiei mondiale şi crizei din Europa, care afectează cererea pentru exporturi, a avertizat, săptămâna trecută Bundesbank. Încrederea în mediul de afaceri german se află la minimul a doi ani şi jumătate.
  
În acelaşi timp, însă, piaţa muncii solidă a susţinut încrederea consumatorilor, iar pieţele financiare şi-au revenit după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va face orice este necesar pentru a susţine euro.
  
"Companiile germane se simt mai în siguranţă după ce BCE a intervenit să salveze euro. Dar criza nu a fost încă rezolvată şi acesta este motivul pentru care şomajul ar putea continua să crească în lunile următoare", a declarat David Milleker, economist şef la Union Investment GmbH din Frankfurt.

×
Subiecte în articol: angajari
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close