Antena 3 CNN Economic Biz News "Nivelul inegalităţii globale este uimitor." Averile celor mai bogaţi oameni din lume vor depăşi 50% din averea globală

"Nivelul inegalităţii globale este uimitor." Averile celor mai bogaţi oameni din lume vor depăşi 50% din averea globală

"Nivelul inegalităţii globale este uimitor." Averile celor mai bogaţi oameni din lume vor depăşi 50% din averea globală
Sursa foto: Foto: www.examiner.com
19 Ian 2015   •   11:56

Un raport al organizaţiei Oxfam publicat înainte de întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia, arată că cei mai bogaţi 1% dintre oameni vor deţine o parte mai mare din averea globală decât restul de 99% anul viitor, informează Bloomberg.

"Nivelul inegalităţii globale este uimitor. În pofida problemelor care apar pe agenda globală, diferenţa dintre cei mai bogaţi oameni şi restul se măreşte", a afirmat Winnie Byanyima, director executiv al Oxfam.

Averile celor mai bogaţi oameni din lume vor depăşi 50% din averea globală. În 2014, cei mai importanţi miliardari ai lumii deţineau 48% din averea mondială, în creştere faţă de anul 2009, când această cotă se situa la 44%.

O cincime dintre cei mai bogaţi oameni la nivel global "au afaceri în sectoarele financiar şi de asigurări", averea acestora avansând cu 11% anul trecut.

Miliardarii din domeniile farmaceutic şi îngrijirea sănătăţii au avut chiar mai mult de câştigat în 2014, activele acestora urcând cu 47% faţă de anul precedent.

Studiul Oxfam se bazează datele furnizate de Credit Suisse şi de Forbes.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close