Antena 3 CNN Economic Biz News Noul guvern ungar vrea să reducă impozitele pentru stimularea creşterii economice

Noul guvern ungar vrea să reducă impozitele pentru stimularea creşterii economice

Noul guvern ungar vrea să reducă impozitele pentru stimularea creşterii economice
23 Mai 2010   •   22:33

Noul guvern din Ungaria s-a angajat, în programul de guvernare, să scadă impozitele şi dobânzile pentru a stimula creşterea economică. Potrivit Reuters, citat de Mediafax, guvernul nu a indicat ce acţiuni va întreprinde pentru reducerea datoriilor.

Partidul premierului desemnat Viktor Orban, Fidesz, a câştigat alegerile generale în luna aprilie. Programul de guvernare, care a fost prezentat sâmbătă, va fi supus votului Parlamentului pe 29 mai, în aceeaşi zi în care guvernul va depune jurământul.

Partidul Fidesz a anunţat că politica economică se va concentra pe revenirea la creştere, după ce, anul trecut, economia ungară a scăzut cu 6,3%, iar în acest an se preconizează că va stagna.

În programul de guvernare este prevăzută o reducere a taxelor pentru companii la un nivel sub media ultimilor patru ani în Europa Centrală. Conform programului, reducerea birocraţiei ar putea aduce alte economii importante pentru afaceri.

"Simplificarea sistemului de taxare şi reducerea poverii administrative poate tăia direct din cheltuielile anuale ale companiilor cu 300-500 de miliarde de forinţi (1,3-2,2 miliarde de dolari). Este important ca următorul guvern să scadă dobânzile la nivelurile din Europa de Vest cât de curând posibil", se arată în document.

Datoria Ungariei, echivalentă cu 80% din PIB, este mult sub nivelurile statelor periferice ale zonei euro, însă mare în comparaţie cu cea a ţărilor din regiune.

Fidesz a anunţat că deficitul bugetar din acest an ar putea fi peste ţinta curentă, de 3,8% din PIB.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: economie guvern reducere impozite dobanzi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close