Antena 3 CNN Economic Biz News Noul şef al ANRM, omul lui Sorin Ovidiu Vântu? (VIDEO)

Noul şef al ANRM, omul lui Sorin Ovidiu Vântu? (VIDEO)

Noul şef al ANRM, omul lui Sorin Ovidiu Vântu? (VIDEO)
Sursa foto: Vantu
05 Feb 2009   •   19:07

Decizia premierului Emil Boc de a-l demite pe şeful Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale în urma scandalului concesionării resurselor din zona Insula Şerpilor a căpătat noi semnificaţii. Noul şef al ANRM este Gelu Mărăcineanu, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. Deşi acesta neagă vreo legătură recentă cu omul de afaceri, duminica trecută Mărăcineanu era în Apuseni, la mina de calcar şi uraniu, negociind pentru Petrom Service cumpărarea de terenuri de la săteni. Premierul Boc a promis că va verifica dacă existăun conflict de interese.
Ironic sau nu, licenţa primită de Sterling în Marea Neagră a fost dată în aceeaşi zi în care Vântu a obţinut licenţa de exploatare pentru mina de calcar şi uraniu de la Budureasa. Gelu Mărăcineanu, managerul acelui proiect, este noul şef al Agenţiei de resurse minerale.
Noul şef de la ANRM vine de la compania Petromservice dar şi de la firma Geoasset prin care se derulează proiectul Budureasa. Mai exact, Geoasset a obţinut licenţă de exploatare pentru mina secretă din Bihor chiar de la agenţia pe care Gelu Mărăcineanu o conduce acum.
"Nu pot să vorbesc în momentul ăsta pentru că nu mai sunt implicat în proiectul ăsta", a declarat Mărăcineanu.
Ciudat este faptul că omul lui Vântu era chiar duminca trecută foarte implicat la faţa locului, cumpărând terenuri de la săteni. O spune chiar viceprimarul satului Budureasa, care l-a văzut pe Gelu Mărăcineanu cu ochii lui.
"Acum sunt în tratative cu cetăţenii că au ceva enclave acolo. Şi au fost să le cumpere probabil de la dânşii", susţine Vasile Greg, viceprimar Budureasa.
Dacă a demisionat între timp de la firma lui Vântu, nu se mai poate vorbi despre un conflict de interese. Dar asta nici nu poate împiedica suspiciunea că celebrul om de afaceri a pus mâna prin Mărăcineanu pe Agenţia de stat cu toate comorile pe care aceasta le mai ascunde.
În luna decembrie a anului trecut Antena 1 dezvăluia faptul că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a primit licenţa pentru o valoroasă mină de calcar şi uraniu printr-o micuţă firmă de apartament. Mina fusese făcută pe vremea lui Ceauşescu dar nu a fost niciodată exploatată, iar documentaţia ar fi rămas secretă în arhivele Agenţiei de Resurse Minerale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close