Antena 3 CNN Economic Biz News Nu FMI a insistat pentru reducerea salariilor din sectorul bugetar

Nu FMI a insistat pentru reducerea salariilor din sectorul bugetar

Nu FMI a insistat pentru reducerea salariilor din sectorul bugetar
Sursa foto: fmi
07 Mai 2010   •   14:35

Fondul Monetar Internaţional nu a pus presiune pe instituţiile româneşti pentru a reduce salariile bugetarilor, spune o notă a Fondului, citată de WSJ. Decizia a fost luată de autorităţile locale.

FMI se simte jignit de reacţia pieţelor şi a cetăţenilor care se revoltă faţă de măsurile de austeritate, în special în cazul Greciei, şi s-a văzut nevoit să emită un comunicat prin care să anunţe că nu a insistat pentru a se reduce salariile din România, scrie jurnalistul Bob Davis, pe blogul său de pe Wall Street Journal

"Acest pachet a fost elaborat de autorităţile române şi nu a fost propus de FMI. Echipa Fondului din Bucureşti îl va examina în cadrul discuţiilor care au loc", potrivit comunicatului FMI.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară că, pentru a se atinge ţinta de deficit stabilită împrună cu FMI, salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj vor scădea cu 15%.
Măsura vine să infirme zvonurile potrivit cărora cota unică de impozitare ar putea fi modificată, iar taxa pe valoare adăugată ar putea atinge 24-25%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget FMI salarii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close