Antena 3 CNN Economic Biz News Numărul românilor care au sărăcit faţă de 2008 a crescut cu o treime

Numărul românilor care au sărăcit faţă de 2008 a crescut cu o treime

Numărul românilor care au sărăcit faţă de 2008 a crescut cu o treime
Sursa foto: saracie
13 Noi 2009   •   18:33

Numărul românilor care consideră că situaţia lor financiară s-a deteriorat comparativ cu octombrie 2008 a crescut cu o treime, ponderea acestora ajungând la 63% din respondenţii unui studiu realizat de GfK România, comparativ cu Polonia, unde situaţia e percepută negativ de 33% din populaţie, scrie Mediafax.

"Românii sunt printre cei mai pesimişti est europeni în această direcţie", se arată într-un comunicat al institutului de cercetare.

În Cehia, 34% din populaţie crede că situaţia financiară proprie s-a înrăutăţit, iar în Bulgaria ponderea acestora ajunge la 52%.

Numai 9% din respondenţii la studiu cred că starea materială este mai bună faţă de anul trecut, procent în scădere de la aproximativ o treime în octombrie 2008.

Legat de perspectivele financiare pentru următorul an, 15% dintre români se declară optimişti, procent în coborâre de la 29%.

Mai mult de 83% din populaţie simte o înrăutăţire privind situaţia economică generală a României, iar 56% se aşteaptă la o agravare a acesteia anul viitor.

Aproape două treimi din participanţii la studiu apreciază că preţurile produselor au crescut faţă de anul trecut, iar o treime consideră acestea se vor majora în anul următor cu un ritm mult mai alert.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sărăcie produs intern brut
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close