Antena 3 CNN Economic Biz News O delegaţie FMI vine în România pentru a evalua situaţia macroeconomică a ţării

O delegaţie FMI vine în România pentru a evalua situaţia macroeconomică a ţării

O delegaţie FMI vine în România pentru a evalua situaţia macroeconomică a ţării
Sursa foto: calcul financiar
27 Ian 2009   •   11:18

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a trimis o delegaţie oficială în România, care va ajunge în cursul zilei de marţi. Aceasta va fi condusă de către Jeffrey Franks obişnuit cu conducerea unor astfel de misiuni. Vizita va lua sfârşit pe 4 februarie, până atunci fiind programate o serie de întâlniri la nivel înalt cu reprezentanţi români.
Prioritară pentru reprezentanţii FMI va fi întâlnirea cu Ministrul român al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi reprezentanţi ai executivului, pentru a face un schimb de opinii privind politicile pe care noul cabinet al României le va pune în aplicare. Pe lângă oficiali ai Guvernului, delegaţia FMI va stabili o serie de întruniri la care vor participa şi reprezentanţi ai sectorului privat.
Fondul a dat asigurări să nu va sugera un ajutor financiar României în timpul acestei vizite, în situaţia în care Guvernul de la Bucureşti nici nu a cerut acest lucru. Negocierea unui împrumut, declară surse din FMI, confrom www.actmedia.eu, nu se află pe agenda lui Jeffrey Franks, o decizie în acest sens putând fi luată numai de partea română.
Discuţia privind un împrumut de la FMI a apărut de curând, după ce mai mulţi analişti economici au afirmat că România nu se va putea descurca în condiţiile în care nu contractează fonduri pe perioada crizei. Ultima vizită a unei delegaţii FMI în România avusese loc în noiembrie 2008.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close