Antena 3 CNN Economic Biz News O nouă misiune a FMI se întâlneşte cu reprezentanţii Guvernului, pentru reevaluarea acordului stand-by

O nouă misiune a FMI se întâlneşte cu reprezentanţii Guvernului, pentru reevaluarea acordului stand-by

O nouă misiune a FMI se întâlneşte cu reprezentanţii Guvernului, pentru reevaluarea acordului stand-by
Sursa foto: fmi
28 Iul 2009   •   09:52

O nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional ce are ca scop reevaluarea acordului stand-by cu ţara noastră este aşteptată marţi la Bucureşti. Rezultatele acestei vizite ar putea influenţa decizia FMI de a elibera României cea de-a doua tranşă din împrumutul aprobat de board-ul instituţiei, în mai.

Executivul a desemnat un grup de şase miniştri care vor purta timp de două săptămâni discuţii cu delegaţia Fondului. Negocierile se vor axa pe modificare unor condiţii prevăzute în acordul iniţial. Astfel, România va cere majorarea deficitului bugetar pe componenta de infrastructură, în condiţiile în care deficitul prevăzut în acordul stand by este în prezent 4,6% din PIB. De asemenea se va negocia majorarea plafonului garanţiilor guvernamentale, folosit de ţara noastră în programe precum Prima Casă sau Primul Siloz, dar şi neimpozitarea profitului reinvestit.

Concluziile acestori discuţii vor fi cuprinse într-un raport al misiunii FMI, care va fi discutat în Consiliul Executiv al Fondului abia după 15 septembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI raport
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close