Antena 3 CNN Economic Biz News Oamenii cumpără din ce în ce mai puţine produse electronice

Oamenii cumpără din ce în ce mai puţine produse electronice

Oamenii cumpără din ce în ce mai puţine produse electronice
18 Noi 2008   •   10:12

Numărul electrocasnicelor cumpărate la nivel mondial este în continuă scădere, iar această tendinţă se va menţine şi la anul. Situaţia este valabilă la nivel mondial şi se aplică şi în România, deşi anul viitor va cunoaşte o uşoară creştere. Potrivit The Times, 44.000 de oameni din sectorul tehnologiilor şi-au pierdut deja locul de muncă din cauza vânzărilor slabe.
Un raport arată că lumea îşi va înjumătăţi ritmul de creştere la cheltuielile cu produsele IT în 2009. Dacă până acum se previziona că sectorul IT va creşte cu 5,9% anul viitor, noua previziune arată o creştere de doar 2,6%, scrie Jurnalul Naţional.
În SUA, reducerea ritmului de creştere a cheltuielilor este de patru ori mai mare, de la 4,2% estimare din august la 0,9%. Tot în jur de 1% va fi creşterea cheltuielilor cu produse IT şi în vestul Europei, dar şi în Japonia. Raportul mai arată că pieţele emergente, cum este şi România, "vor avea o creştere sănătoasă, dar la niveluri în mod notabil sub creşterile de două cifre previzionate anterior".
Toţi mari producători au anunţat scăderi ale vânzării sau şi-au revizuit prognozele, printre ei Intel, Cisco Systems, Lenovo, Toshiba, Hitachi.
Samsung, cel mai mare producător de televizoare şi monitoare cu ecran plat, telefoane mobile şi cipuri din Asia, a postat cea mai mare scădere a profitului din ultimii trei ani, de 44%. Sony a scăzut pe bursa de la Tokio la minimul ultimilor 13 ani, iar profitul Panasonic pe trimestrul trei a scăzut şi el cu 16%.
Japonezii de la Canon, cel mai mare producător mondial de camere foto, au scăzut estimarea de profit cu 23% pentru prima oară în 9 ani, până la 4 miliarde de dolari. Aceeasi situaţie şi în cazul producătorilor de telefoane mobile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sony crestere economica
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close