Antena 3 CNN Economic Biz News Obama cere de urgenţă 50 miliarde dolari pentru salvarea slujbelor

Obama cere de urgenţă 50 miliarde dolari pentru salvarea slujbelor

Obama cere de urgenţă 50 miliarde dolari pentru salvarea slujbelor
14 Iun 2010   •   14:39

Preşedintele american Barack Obama cerut Congresului o finanţare de urgenţă de 50 miliarde dolari pentru a salva locurile de muncă a "sute de mii" de profesori, pompieri şi poliţişti.
El arăta că ajutorul, care mai include măsuri pentru ajutarea micilor afaceri, este esenţial pentru a se asigura că statul "nu alunecă înapoi chiar când se instalează redresarea".
"Este esenţial să continuăm să explorăm măsuri suplimentare de creare de locuri de muncă şi impulsuri pentru redresare, pe fondul stabilirii unui plan pentru disciplina fiscala pe termen lung," arăta Obama în scrisoarea către Congres.
Punctând că 84.000 de locuri de muncă în sectorul public au fost pierdute în acest an, el arăta că păstrarea locurilor de muncă pe termen scurt va costa mai puţin decât şomajul.
Cererea de a injecta noi fonduri guvernamentale în economie pune America pe un curs diferit faţă de principalii parteneri comerciali. Marea Britanie, Germania, Japonia, Franţa şi Italia au anunţat reduceri după ce au mărit cheltuielile pentru a contracara recesiunea.
Republicanii americani şi-au anunţat deja criticile la adresa preşedintelui care caută  să cheltuiască şi mai mult când datoria a ajuns la peste 10 trilioane de dolari.
Chiar şi democraţii au recunoscut că va fi greu să se aprobe o asemenea nouă cheltuială. Liderul democrat din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer, a aDmis că a cerut Casei Albe să caute fonduri necheltuite în pachetul de stimulare de 750 miliarde de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama slujba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close