Antena 3 CNN Economic Biz News Obama îşi asumă răspunderea pentru scandalul primelor la AIG

Obama îşi asumă răspunderea pentru scandalul primelor la AIG

Obama îşi asumă răspunderea pentru scandalul primelor la AIG
Sursa foto: barack obama
19 Mar 2009   •   14:41

Barack Obama şi-a asumat răspunderea, în calitate de preşedinte, pentru scandalul primelor de la concernul AIG, care a atras critici dure la adresa administraţiei sale. Obama s-a întâlnit, miercuri, cu locuitorii unui oraş din California şi a răspuns la întrebările acestora. El a promis să facă totul, pentru a ca situaţia de la AIG să nu se mai repete. Deşi fusese salvat de la faliment doar de ajutoarele de stat, concernul de asigurări a acordat unor membri ai conducerii prime de milioane de dolari. Preşedintele AIG Sspunea, tot miercuri, că grupul va fi restructurat iar filiala care a acordat primele va fi lichidată.

AIG a oferit bonusuri de un milion de dolari sau mai mult unui număr de 73 de angajaţi, printre care 11 care nu lucreaza pentru grupul american, a spus procurorul general american Andrew Cuomo, într-o scrisoare către legislativul americani, publicată de New York Post.

Cumo a aflat această informaţie când încerca să descopere dacă plăţile făcute de companie în weekendul acesta sunt frauduloase.

"Aceste plăţi au fost făcute în totalitate indivizilor care activează în subsidiara vinovată pentru cele mai mari pierderi înregistrate de AIG, care au dus la colapsul acesteia", se spune în scrisoare.

"Astfel, săptămâna trecută, AIG a făcut peste 73 de milionari în divizia care a pierdut atâţia bani încât a adus firma în genunchi, forţând contribuabilii să salveze compania?, potrivit scrisorii.

Cuomo mai spune că AIG a semnat în martie 2008 contracte prin care le garanta angajaţilor venituri de două ori mai mari faţă de 2007, indiferent de performanţele salariaţilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama AIG
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close