Antena 3 CNN Economic Biz News Obama: Trebuie să luăm măsuri urgente de reducere a cheltuielilor şi a deficitului bugetar

Obama: Trebuie să luăm măsuri urgente de reducere a cheltuielilor şi a deficitului bugetar

Obama: Trebuie să luăm măsuri urgente de reducere a cheltuielilor şi a deficitului bugetar
Sursa foto: barack obama
24 Feb 2009   •   15:31

Barack Obama a declarat la Casa Albă că trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea cheltuielilor şi reducerea deficitului bugetar. Anunţul a fost făcut în deschiderea unui ?Summit privind responsabilitatea bugetară?, la care participă zeci de experţi, parlamentari şi oficiali guvernamentali
?Nu putem şi nici nu vom susţine deficite ca acestea la nesfârşit. Spre deosebire de predecesorii noştrii, noi nu putem pur şi simplu să cheltuim la nesfârşit şi să lăsăm deficitul bugetar în grija următoarei administriaţii şi generaţii?, a declarat Obama.
Preşedintele Statelor Unite al Americii, Barack Obama, a promis să reducă la jumătate deficitul SUA, până la sfârşitul mandatului său, în 2013. SUA are în acest moment un deficit de peste 1.000 de miliarde de dolari.
?Mă angajez astăzi să reduc la jumătate, până la sfârşitul primului meu mandat, deficitul pe care l-am moştenit. Nu va fi uşor. Va trebui să luăm decizii dificile şi să facem faţă unor probleme cafre au fost neglijate mult timp, dar refuz să las copiilor noştri o datorie pe care nu o pot plăti. Acest lucru înseamnă ca va trebui să luam măsuri achiar acum, în timpul acestei administraţii, pentru a menţile cheltuielile sub control?, a adăugat preşedintele american.
Obama a moştenit de la predecesorul său George W. Bush un deficit, ce ar putea să crească până în 2009 la 1.200 de miliarde de dolari, adică 8,3% din produsul intern brut. Această sumă nu ia în calcul planul de relansare economică de 787 de miliarde de dolari, promulgat săptămâna trecută de Barack Obama.
Antena3

×
Subiecte în articol: Barack Obama deficit bugetar
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close