Antena 3 CNN Economic Biz News Occidentul îl apostrofează pe Boc: Decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată e "ciudată"

Occidentul îl apostrofează pe Boc: Decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată e "ciudată"

Occidentul îl apostrofează pe Boc: Decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată e "ciudată"
Sursa foto: emil boc
19 Aug 2009   •   17:06

Cotidianul german Berliner Zeitung scrie despre ideea "ciudată" a primului ministru Emil Boc de a-i obliga pe toţi bugetarii să-şi ia două săptămâni de concediu fără plată pentru a reduce cheltuielile publice, notează România Liberă.

Occidentul iese din criză, dar există şi ţări precum România, Bulgaria şi Croaţia de partea ceallată a baricadei. Aici, condiţiile se înăspresc de la o zi la alta.

Berliner Zeitung dă exemplu de măsuri nefericite luate de conducătorii acestor state. Printre acestea, decizia lui Boc privind concediul fără plată pentru bugetarp. Potrivit cotidianului german, aceasta este o decizie ciudată pe de o parte, din dorinţa Fondului Monetar Internaţional (FMI) de a reduce cu 10% cheltuielile prea mari pentru întreţinerea personalului de stat din ţările Europei de Est, iar pe de altă parte prin faptul ca Bucureştiul nu-şi poate permite să disponibilizeze fiecare al zecelea angajat.

Nici în Croaţia situaţia nu e mai roz. Cotidianul german notează că premierul Jadranka Kosor a pierdut brusc din popularitate din cauza planului său privind implementarea "impozitului anticriză" de 3% şi a reducerilor substanţiale de salarii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close