Antena 3 Economic Biz News Oficial al Băncii Mondiale: România va fi finanţată printr-un nou acord pe doi ani, la care participă FMI şi CE

Oficial al Băncii Mondiale: România va fi finanţată printr-un nou acord pe doi ani, la care participă FMI şi CE

de Antena3.ro    |    18 Ian 2011   •   13:31
Oficial al Băncii Mondiale: România va fi finanţată printr-un nou acord pe doi ani, la care participă FMI şi CE Foto: Intact Images

Directorul de ţară pentru România al Băncii Mondiale, Peter Harrold, a anunţat, marţi, că BM va acorda asistenţă tehnică şi finanţare României în cadrul unui nou acord care va fi încheiat împreună cu FMI şi Comisia Europeană (CE).

"Noul acord cu FMI şi Comisia Europeană va fi încheiat cel mai probabil pe o perioadă de doi ani", a declarat Harrold, citat de Mediafax. Acesta a precizat că Banca Mondială va participa prin acordarea de asistenţă tehnică, dar şi finanţare, la fel ca în programul actual.

Oficialul Băncii Mondiale a mai precizat că noul acord cu BM va fi similar celui actual, iar ultimul împrumut, în valoare de 400 milioane euro, din actualul acord va fi inclus în noul aranjament, care va fi încheiat în următoarele luni.

Peter Harrold a mai subliniat faptul că perioada de doi ani reprezintă viziunea Fondului Monetar Internaţional, acest aspect nefiind încă discutat cu autorităţile de la Bucureşti.

În prezent, România are un acord de finanţare externă cu FMI, Uniunea Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 miliarde euro. Board-ul FMI a aprobat luna aceasta a şasea evaluare a acordului cu România şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia a acordat cea de-a şaptea tranşă din împrumut.

O nouă misiune FMI - CE va veni la Bucureşti pe data de 25 ianuarie pentru a evalua îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi discuţii privind un nou acord, de tip preventiv. Ultima evaluare a acordului va avea loc în perioada aprilie-mai, când vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru şi vor fi definitivaţi parametrii finali ai noului aranjament.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close