Antena 3 CNN Economic Biz News Oficial BNR: Estimarea de creştere economică pentru 2012 ar putea fi revizuită de la 4% la 2,5%

Oficial BNR: Estimarea de creştere economică pentru 2012 ar putea fi revizuită de la 4% la 2,5%

Oficial BNR: Estimarea de creştere economică pentru 2012 ar putea fi revizuită de la 4% la 2,5%
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Sep 2011   •   12:56
Valentin Lazea, economist-şef al BNR, a declarat că estimarea de creştere economică pentru anul viitor, în prezent de 3,5 – 4% ar putea fi revizuită semnificativ în jos, la 2,5%, conform Mediafax.

Lazea a adăugat că motivele pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla sunt contextul internaţional şi pierderea de "tracţiune” a exporturilor.

"Perspectivele de creştere economică ar putea să necesite revizuiri în sens descendent, având în vedere contextul internaţional şi pierderea de tracţiune a exporturilor, spre 2,5% în 2012”, a afirmat Lazea.

După primele şapte luni, exporturile au ajuns la 25,8 miliarde de euro, cu 25,5% mai mari faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă ritmul de creştere a coborât cu circa 15% faţă de finalul primului trimestru.

Pe plan internaţional, mai mulţi economişti şi politicieni au arătat că economia mondială îşi încetineşte ritmul de creştere, în timp ce alţii chiar vorbesc despre întoarcerea la recesiune.

Lazea a precizat cã opiniile sunt personale şi nu reprezintã poziţia BNR.



×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close