x close

Oficial CE: Economia României va scădea cu 1,9% în 2010. PIB-ul va avansa cu 1,5% în 2011 (VIDEO)

04 Aug 2010   •   10:16
Oficial CE: Economia României va scădea cu 1,9% în 2010. PIB-ul va avansa cu 1,5% în 2011 (VIDEO) Foto: Antena 3

Economia României va scădea în 2010 cu 1,9%, din cauza cererii interne slabe şi a inundaţiilor. PIB-ul va avansa, însă, în 2011 cu 1,5% sau chiar mai mult. Anunţul a fost făcut, miercuri, de către Laurent Moulin, oficial al Comisiei Europene, la conferinţa comună cu FMI şi Banca Mondială.

Moulin a adăugat că, din punct de vedere al Comisiei Europene, condiţiile de eliberare a celei de treia tranşe care-i revine în cadrul acordului au fost îndeplinite, întrucât ţintele de deficit convenite vor fi atinse.

La rândul său, Jeffery Franks, şeful delegaţiei FMI în România, a declarat că prognoza de anul acesta pentru creşterea economică a României a fost revizuită în jos, la -1,9%.

"Slăbiciunile cererii interne, incertitudinile regionale, precum şi inundaţiile din ultima perioadă pot avea efecte negative asupra economiei. Ne-am revizuit în jos estimarea privind contracţia economiei în 2010, la 1,9%. Economia va creşte cu 1,5% - 2% anul viitor şi chiar mai mult în 2012", a declarat Jeffrey Franks.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene s-a aflat la Bucureşti, în perioada 26 iulie - 4 august, pentru cea de-a cincea revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie. În urma acestei evaluări, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, a eliberării celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.


Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

PIB Comisia Europeana economie inundatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati