x close

Oficialii europeni, despre părăsirea zonei Euro de Grecia: Este stupid

de Antena3    |    07 Mai 2011   •   19:57
Oficialii europeni, despre părăsirea zonei Euro de Grecia: Este stupid 483 Foto: Mediafax/AFP
Oficialii europeni au dezminţit informaţia că Grecia vrea să renunţe la Euro şi să revină la moneda naţională. Este stupid, au spus demnitarii de la Bruxelles, care s-au întâlnit vineri noapte, într-o şedinţă cu uşile închise, tocmai pentru a discuta despre problemele economice ale Greciei. Varianta abandonării monedei europene a făcut însă vâlvă în presa internaţională.

Oficialii de la Bruxelles şi miniştrii de finanţe din Germania, Franţa, Italia şi Spania au petrecut o noapte albă pentru a analiza problema datoriei Greciei. Ei au respins însă varianta apărută în ziarul Der Spiegel, că Grecia vrea să revină la moneda naţională.

"Nu am discutat despre aşa ceva. Este o idee stupidă", a comentat premierul luxemburghez Jean Claude Junker.

Cei prezenţi la reuniune au spus însă că va fi o nouă reuniune, pe 16 mai, în care se va analiza dacă este nevoie de un nou plan economic pentru Grecia, a cărei situaţie economică rămâne instabilă, în ciuda ajutorului de 110 miliarde de euro de la FMI şi Uniunea Europeană.

Vineri seară, Der Spiegel cita oficiali din Guvernul Germaniei, care spuneau că guvernul Elen vrea să iasă din Zona Euro. Bruxelles-ul ar fi răspuns că e o decizie dezastruoasă. Moneda Greciei s-ar devaloriza imediat faţă de euro, ceea ce ar duce creşterea datoriei şi aşa uriaşă.

 

Citeşte mai multe despre:

Grecia UE FMI zona euro reuniune
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati