Antena 3 CNN Economic Biz News Oficialii europeni, despre părăsirea zonei Euro de Grecia: Este stupid

Oficialii europeni, despre părăsirea zonei Euro de Grecia: Este stupid

Oficialii europeni, despre părăsirea zonei Euro de Grecia: Este stupid
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Mai 2011   •   19:57

Oficialii europeni au dezminţit informaţia că Grecia vrea să renunţe la Euro şi să revină la moneda naţională. Este stupid, au spus demnitarii de la Bruxelles, care s-au întâlnit vineri noapte, într-o şedinţă cu uşile închise, tocmai pentru a discuta despre problemele economice ale Greciei. Varianta abandonării monedei europene a făcut însă vâlvă în presa internaţională.

Oficialii de la Bruxelles şi miniştrii de finanţe din Germania, Franţa, Italia şi Spania au petrecut o noapte albă pentru a analiza problema datoriei Greciei. Ei au respins însă varianta apărută în ziarul Der Spiegel, că Grecia vrea să revină la moneda naţională.

"Nu am discutat despre aşa ceva. Este o idee stupidă", a comentat premierul luxemburghez Jean Claude Junker.

Cei prezenţi la reuniune au spus însă că va fi o nouă reuniune, pe 16 mai, în care se va analiza dacă este nevoie de un nou plan economic pentru Grecia, a cărei situaţie economică rămâne instabilă, în ciuda ajutorului de 110 miliarde de euro de la FMI şi Uniunea Europeană.

Vineri seară, Der Spiegel cita oficiali din Guvernul Germaniei, care spuneau că guvernul Elen vrea să iasă din Zona Euro. Bruxelles-ul ar fi răspuns că e o decizie dezastruoasă. Moneda Greciei s-ar devaloriza imediat faţă de euro, ceea ce ar duce creşterea datoriei şi aşa uriaşă.

 

×
Subiecte în articol: Grecia UE FMI zona euro reuniune

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close