Antena 3 CNN Economic Biz News Olanda pierde ratingul de top de la Standard & Poor's

Olanda pierde ratingul de top de la Standard & Poor's

Olanda pierde ratingul de top de la Standard & Poor's
de O.P.    |    29 Noi 2013   •   13:16

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services (S&P) a coborat cu o treaptă, ratingul Olandei la 'AA plus' de la 'AAA'. In acelasi timp, expertii institutiei americane au decis sa ridice nota Ciprului la 'B minus' de la 'CCC plus' şi, de asemenea, sa îmbunăteze perspectiva asociată ratingului Spaniei la 'stabilă' de la 'negativă'.

S&P explică decizia de a retrage Olandei ratingul 'AAA' , cel mai bun calificativ posibil, prin perspectivele economie slabe ale ţării. ‚În opinia noastră perspectivele de creştere ale Olandei sunt mai slabe decât ne aşteptam anterior iar trendul de creştere al PIB-ului real per capita este mai mică decât cea a ţărilor care beneficiază de un nivel similar de dezvoltare economică', afirma S&P, citat de incomemagazine.ro.

Analiştii S&P apreciaza că după o contracţie de 1,2% în 2013, PIB-ul real al Olandei va înregistra o creştere de 0,5% în 2014 urmat de un avans de 1,5% în 2016, la jumătate faţă de media anuală din 2004-2007 şi mult sub trendul pe termen lung (1994-2009) de 2,4%

×
Subiecte în articol: Standard & Poor's
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close