Antena 3 CNN Economic Biz News OMV Petrom, amendată cu 40.000 de lei pentru poluare în sol şi apă

OMV Petrom, amendată cu 40.000 de lei pentru poluare în sol şi apă

OMV Petrom, amendată cu 40.000 de lei pentru poluare în sol şi apă
Sursa foto: Foto: subseaworldnews.com
de M.Z.    |    15 Feb 2013   •   21:12

Compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 40.000 de lei, după ce joi, în urma unei avarii, pe traseul unei conducte a societăţii din Parcul 4 Corabia, judeţul Dâmboviţa, s-au scurs 150 de litri de petrol, care au ajuns în sol şi în apă, potrivit Mediafax.

În urma incidentului, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) din cadrul Comisariatului Judeţean Dâmboviţa au efectuat un control pe teren, constatând că, în urma avariei produse de coroziune, pe traseul conductei (100 de metri) s-au scurs circa 150 de litri de ţiţei, provocând o poluare a solului pe o suprafaţă totală de aproximativ 80 de metri pătraţi, în domeniul forestier.

Totodată, scurgerea de ţiţei a generat irizaţii de petrol pe cursul de apă al pârâului Cobia, pe o lungime de 3.000 de metri, şi a afectat terenul care delimitează zona de curgere, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi.

În urma celor constatate, comisarii GNM au sancţionat OMV Petrom SA - Asset VI Muntenia Central cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 de lei, pentru faptul că nu a asigurat sisteme proprii de supraveghere a instalaţiilor şi proceselor tehnologice, ceea ce a condus la poluarea accidentală.

Totodată, au fost dispuse o serie de măsuri cu termen, de care răspunde compania, precum curăţarea terenului şi aducerea solului la starea iniţială până în data de 25 februarie 2013 şi recuperarea integrală a ţiţeiului de pe lungimea afectată a cursului de apă, până vineri.







×
Subiecte în articol: OMV Petrom amenda poluare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close