Antena 3 CNN Economic Biz News ONU estimează o creştere mai mare pentru 2010, condusă de statele emergente

ONU estimează o creştere mai mare pentru 2010, condusă de statele emergente

ONU estimează o creştere mai mare pentru 2010, condusă de statele emergente
Sursa foto: crestere economica
27 Mai 2010   •   10:24

ONU a anunţat că economia mondială este de aşteptat să crească într-un ritm mai intens decât se aştepta, la trei procente în acest an, faţă de o contracţie de doi la sută anul trecut.
În perspectiva sa situaţia economică mondială pe 2010, organismul mondial arăta că pe măsură ce lumea continuă pe calea redresării, statele emergente precum China şi India vor fi lidere.
Raportul arată că, ajutate de pachetele de stimulare fiscală şi politicile monetare, majoritatea economiilor au înregistrat creşteri pozitive la finele anului 2009 şi începutul lui 2010.
Astfel, având în vedere continua îmbunătăţire a economiei mondiale, perspectiva ONU a fost uşor crescută faţă de o estimare de 2,4 procente din ianuarie.
Totuşi se subliniază că este necesară o redresare mai puternică pentru a recupera slujbele pierdute şi să se închidă gaura din producţie adusă de recesiune.
Se mai nota de altfel că redresarea este prea slabă pentru acest lucru şi în plus este inegală între state.
Deşi perspectivele de creştere sunt încurajatoare pentru unele state în curs de dezvoltare, activitatea economică este ştearsă în economiile dezvoltate şi sub potenţial în cea emergentă.
Se mai arată că în pofida injectării de lichidităţi în sistemul financiar, creditarea rămâne slabă în economiile dezvoltate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crestere economica
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close