Antena 3 CNN Economic Biz News Oprescu anunță comisii de monitorizare şi control al activităţii la RADET şi RATB, dar și posibile scumpiri

Oprescu anunță comisii de monitorizare şi control al activităţii la RADET şi RATB, dar și posibile scumpiri

Oprescu anunță comisii de monitorizare şi control al activităţii la RADET şi RATB, dar și posibile scumpiri
16 Apr 2013   •   23:36

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat marţi, după întâlnirea cu noii membri ai consiliilor de administraţie ale RATB şi RADET şi cu reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un set de măsuri pentru organizarea şi restructurarea celor două regii, printre care și constituirea a două comisii de supraveghere, control şi monitorizare a activităţii regiilor menţionate. 

"În urma discuţiilor avute azi, am dispus constituirea de comisii de supraveghere, control şi monitorizare, comisii care vor funcţiona un an şi vor face raportări lunare către CGMB, pentru supravegherea cheltuielilor, a costurilor şi a eficienţei cheltuirii veniturilor", a anunţat Oprescu.

Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolăescu au calitatea de președinți ai celor două comisii, pentru RATB, respectiv RADET.


Primarul general a mai declarat că tariful energiei termice din Bucureşti şi cel al călătoriilor cu vehiculele RATB ar putea creşte, în urma liberalizării preţurilor la energia electrică şi la gazele naturale.

Edilul a explicat că, "într-o primă etapă", municipalitatea a luat măsurile necesare pentru ca acestea să nu crească, precizând însă că, dacă tarifele la curent electric şi gaze "vor creşte aberant", preţul energiei termice şi cel al călătoriilor cu transportul în comun de suprafaţă ar putea creşte.

În prezent, în București, gigacaloria are un cost de producţie de 328 de lei, din care bucureştenii plătesc doar 169,88 de lei, diferenţa fiind subvenţie acoperită de municipalitate.

O călătorie RATB costă 1,3 lei, iar un abonament lunar valabil pe toate liniile, 50 de lei.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu RADET RATB
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close