Antena 3 CNN Economic Biz News Oraşul Jimbolia stă pe zăcăminte de ţiţei în valoare de peste un miliard de dolari

Oraşul Jimbolia stă pe zăcăminte de ţiţei în valoare de peste un miliard de dolari

Oraşul Jimbolia stă pe zăcăminte de ţiţei în valoare de peste un miliard de dolari
Sursa foto: Foto: treehugger.com
03 Apr 2011   •   10:00

Un oraş din Timiş stă pe o adevărată comoară. Este vorba despre Jimbolia, o localitate în jurul căreia specialiştii estimează că s-ar afla zăcăminte de ţiţei care, dacă ar fi exploatate, ar scoate un profit de peste un miliard de dolari. Planuri există, mai rămîne doar ca aurul negru să fie scos la suprafaţă şi valorificat.

 
Faptul că solul de la Jimbolia este bogat în zăcăminte de petrol nu mai este de mult un secret. În anii '80, specialiştii au forat mai multe sonde, în încercarea de a scoate aurul negru la suprafaţă. N-au avut însă echipamente performante şi calculele făcute n-au fost niciodată exacte, aşa că au obţinut doar păcură sau apă geotermală, fără să ajungă vreodată la ţiţei.
 
Dupa mai multe încercări nereuşite, sondele au fost lăsate de izbelişte în 1997. 
 
Pentru a aduce petrolul la suprafaţă calculele geologilor trebuie să fie exacte. Dacă zăcămintele vor fi exploatate, nu doar beneficiarii sondelor vor avea de câştigat, ci şi locuitorii Jimboliei.
 
Studiile realizate de curând arată foarte clar că solul de acolo este foarte bogat, iar de anul trecut, o companie de exploatare a petrolului a reluat căutările la Jimbolia.
 
 

×
Subiecte în articol: titei petrol
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close