Antena 3 CNN Economic Biz News Ordonanţa 50 a fost adoptată. Creditele existente vor fi refinanţate prin negocieri între bănci şi clienţi

Ordonanţa 50 a fost adoptată. Creditele existente vor fi refinanţate prin negocieri între bănci şi clienţi

Ordonanţa 50 a fost adoptată. Creditele existente vor fi refinanţate prin negocieri între bănci şi clienţi
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Dec 2010   •   08:32

Ordonanţa 50 a fost adoptată de către Camera Deputaţilor cu 134 de voturi "pentru2 şi 17 "împotrivă". Creditele în derulare vor putea fi refinanţate printr-o negociere între client şi bancă. Aşa au decis deputaţii care au modificat unele prevederi ale Ordonanţei 50, privind creditele pentru populaţie. Şi această şedinţă de plen a fost una cu scandal. Opoziţia a părăsit sala, acuzând Puterea că încalcă regulamentul. Votul final pe Ordonanţa 50 va fi dat în această dimineaţă.

Parlamentarii PDL şi UDMR au încercat să modifice pe furiş anumite prevederi din Ordonanţa 50 privind creditele pentru populaţie. Modificările au stârnit nemulţumirea parlamentarilor Opoziţiei, care au acuzat Coaliţia de la Guvernare că dezavantajează clienţii băncilor.

Beneficiind de majoritate, PDL a reuşit să treacă modificările în doar un sfert de oră prin comisia de buget-finanţe, întrunită ad-hoc. Raportul suplimentar prevede faptul că ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată care sunt zero. A fost modificată prevederea referitoare la obligativitatea băncii de a refinanţa, fără costuri, creditele.

Astfel, banca poate refinanţa un credit, în urma analizei clientului, negociind posibilităţile de refinanţare. Când Puterea a decis ca raportul să se dezbată imediat, Opoziţia a părăsit sala.

Guvernanţii au explicat graba cu care au adoptat legea prin presiunile făcute de Comisia Europeană.

"Există o scrisoare administrativă prin care se solicită informaţii, este o etapă preliminară procedurii de infringement", a declarat premierul Emil Boc.



×
Subiecte în articol: credite
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close