Antena 3 CNN Economic Biz News (P) Merită să-ți iei 4k? Câteva motive să învestești în TV-ul tău

(P) Merită să-ți iei 4k? Câteva motive să învestești în TV-ul tău

(P) Merită să-ți iei 4k? Câteva motive să învestești în TV-ul tău
05 Apr 2019   •   12:00

Să zicem că vrei să-ți schimbi televizorul. Că ți-ai stabilit un buget minim. Și că ai făcut o cercetare de piață, ca să vezi ce opțiuni ai. Atunci, sigur ai ajuns în fața întrebării: cu sau fără 4k? Merită să faci această investiție, chiar dacă dai mai mulți bani? Având în vedere că poți să-l cumperi în rate de la emag, ce alte argumente există în favoarea acestei tehnologii?

Nu doar contentul 4k se vede mai bine

Principalul contraargument pentru acest tip de televizor în România este lipsa de programe TV care să emită în 4k. E adevărat că această piață este încă la început și că va fi mai dificil să dai peste content produs și redat la această rezoluție. Dar chiar și programele HD se văd „mai clar” pe TV-uri 4k. Mai exact, pe cele care au procesoare pentru upscaling, un proces complicat prin care imaginile slabe sunt îmbunătățite artificial, ca să-ți apropie rezoluția de 4k.

Mai puține probleme cu privirea

Televizoarele nu au o reputație tocmai bună. Pe de-o parte, de vină sunt unele programe TV de calitate îndoielnică. Dar și efectele negative asupra ochilor au dus la perpetuare acestei reputații. Iar pe vremuri, problema televizorului care „strică” ochii era într-adevăr reală. Cu apariția LCD-ului, aceasta s-a mai redus. Iar cu cât crește rezoluția, cu atât sunt mai puțin afectați ochii. Pentru că ajungi să vezi o imagine la fel de clară ca în realitate, dacă nu chiar „mai clară”. Mai ales dacă ai de gând să mergi pe o diagonală mai mare, trebuie să mărești și rezoluția, ca să nu-ți obosești privirea.

Nu sunt chiar atât de scumpe

Sunt multe TV-uri 4k ce rivalizează la preț cu televizoarele Full HD. Bineînțeles, dacă vrei calitate, trebuie să scoți un ban în plus din buzunar. Dar ideea este că tehnologia 4k nu mai este atât de prohibitivă. Deja se vorbește despre 8k, iar ca în orice alt domeniu, un progres tehnologic îl ieftinește pe cel anterior.

Fotbal mai frumos ca pe stadion

Vorbeam de contentul 4k care nu este foarte răspândit în România. Dar adevărul e că pentru publicul microbist, viitorul este 4k. Cupa Mondială de Fotbal a fost filmată așa. Prima ligă a Spaniei, la fel. Bundesliga, la fel. Premier League, și ea. Are tot sensul ca tehnologia aceasta să prindă aripi pe spatele sportului rege. Pentru că la imaginile în mișcare, se simte cel mai bine diferența de rezoluție.

Un televizor este o investiție pe termen lung. Nu vrei să-l schimbi o dată la 2 ani. Vrei să te bucuri cât mai mult de el. Iar dincolo de fiabilitate, contează cel mai mult ca TV-ul tău să nu fie perimat, să țină pasul cu progresele tehnologice. De asta e important să folosești un card care împarte prețul în rate fără dobândă*, așa cum face CardAvantaj. Ca să te bucuri de cel mai bun TV al momentului, fără să-ți dai bugetul peste cap.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close