Antena 3 CNN Economic Biz News Palmă dură pentru Germania. Documentul TOP SECRET care arată ce datorii uriaşe are faţă de un stat aflat în colaps

Palmă dură pentru Germania. Documentul TOP SECRET care arată ce datorii uriaşe are faţă de un stat aflat în colaps

Palmă dură pentru Germania. Documentul TOP SECRET care arată ce datorii uriaşe are faţă de un stat aflat în colaps
de O.P.    |    09 Apr 2013   •   12:01

Ziarul grec To Vima a publicat un reportaj potrivit căruia jurnalilştii au intrat în posesia unor rapoarte top secrete, în care se află detalii despre datoria uriaşă pe care Germania o are în faţa Greciei.

Acest reportaj a fost publicat şi în ziarul german Der Spiegel care citează calculele făcute de nişte organizaţii din Grecia cu privire la banii împrumutaţi de nazişti de la greci, între anii 1942-1944.

Suma pe care nemţii le-ar datora-o elenilor ar ajunge undeva în jurul valorii de 54 de miliarde de euro.

Însă nu se opreşte totul aici. Jurnaliştii de la Der Spiegel spun că grecii le-au oferit nemţilor, după terminarea Războiului, 108 miliarde de euro, pentru reconstrucţia ţării.

Cu toate că aceste date sunt ţinute sub "papuc" de ministrul de Finanţe al Greciei, iar ziarul To Vima refuză să publice numele responsabililor, sentimentul "pe care aceste cifre îl scot la iveală este unul de frustrare pentru poporul elen, greu încercat de criza economică", notează Euronews.

Germania a fost în repetate rânduri ţinta atacurilor protestatarilor eleni, care consideră că ţara condusă de Merkel este responsabilă într-o oarecare măsură de starea în care a ajuns să fie ţara.

Pentru a păstra calmul populaţiei, pentru moment, acest raport este clasificat "TOP SECRET", însă cotidianul To Vima cere guvernului grec să publice numele şi tot ce ţine de acest raport.







×
Subiecte în articol: Der Spiegel
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close