Antena 3 CNN Economic Biz News Panică în Educaţie: Fondul de salarii aferent ultimelor trei luni ale anului, nul? (VIDEO)

Panică în Educaţie: Fondul de salarii aferent ultimelor trei luni ale anului, nul? (VIDEO)

Panică în Educaţie: Fondul de salarii aferent ultimelor trei luni ale anului, nul? (VIDEO)
Sursa foto: ecaterina andronescu
29 Apr 2009   •   14:57

Directorii instituţiilor de învăţământ din ţară au primit înştiinţări cu privire la reducerea fondurilor de salarii sau reduceri de persoanal. Fondul de salarii al profesorilor a fost micşorat cu până la 20% odată cu rectificarea bugetară, făcută de Guvern, în urmă cu două săptămâni, spun surse din teritoriu.

Potrivit unei circulare iniţiată de directorul de buget şi destinată inspectorilor din judeţe, fondul de salarii e asigurat până în luna septembrie, iar ultimele luni ale anului au fonduri 0.

Ministrul învăţământului Ecaterina Andronescu neagă zvonurile privind reducerile de salarii, iar veştile din teritoriu sunt doar rău intenţionate. ?Dacă inspectorii generali au lansat în judeţe asemenea decizii, eu o să le cer socoteală pentru acest lucru?, a declarat Andronescu.

Nu se vor face disponibilizări, nici în timpul, nici la sfârşitul anului şcolar 2008-2009.

Liderii sindicali se întâlnesc la ministerul Muncii cu reprezentanţii mai multor ministere. Ei încearcă să ajungă la un acord asupra legii salarizării unice în sistemul bugetar. Este deja a şaptea întâlnire pe marginea acestui proiect de lege şi până acum nu s-a stabilit nimic concret.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close