Antena 3 CNN Economic Biz News Panică pe piaţa petrolului după o postare pe Twitter a armatei israeliene. Preţul petrolului a crescut imediat

Panică pe piaţa petrolului după o postare pe Twitter a armatei israeliene. Preţul petrolului a crescut imediat

Panică pe piaţa petrolului după o postare pe Twitter a armatei israeliene. Preţul petrolului a crescut imediat
de O.P    |    11 Oct 2013   •   13:05

O postare pe contul Twitter al armatei israeliene Tsahal, publicata cu ocazia implinirii a 40 de ani de la declansarea ofensivei Israelului asupra poziţiilor armatei siriene în timpul războiului de Yom Kippur, a provocat joi o creştere a preţului la petrol la Bursa din New York, relateaza agenţia de presă Ria Novosti şi publicaţia israeliană Haaretz. Ingrijorati de posibilitatea unei escaladari a situatiei din Orientul Mijlociu, traderii de ţiţei au intrat, pur si simplu in panica din cauza postarii pe Twitter a armatei israeliene, care la prima vedere sugera un bombardament asupra aeroporturilor siriene, scrie incomemagazine.ro.

Preţul petrolului a crescut imediat cu 1 dolar, iar informaţia s-a răspândit cu rapiditate in piata, care reacţionează deseori cu promtitudine la zvonuri legate de diferite venimente geopolitice. Mai mult, pentru a surprinde din timp riscul de agravare a contextului mondial, fie ca a fost vorba de Primavara araba sau de dosarul nuclear iranian, traderii apelează tot mai des la Internet şi la reţelele sociale.

×
Subiecte în articol: petrol pret petrol
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close