Antena 3 CNN Economic Biz News Părinţii români cheltuiesc mai puţin pe rechizitele copiilor decât cei unguri şi bulgari, în 2012

Părinţii români cheltuiesc mai puţin pe rechizitele copiilor decât cei unguri şi bulgari, în 2012

Părinţii români cheltuiesc mai puţin pe rechizitele copiilor decât cei unguri şi bulgari, în 2012
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Sep 2012   •   08:56

Anul acesta românii au bugetele mult diminuate pentru cheltuielile cu rechizite şi alte obiecte necesare noului an şcolar. Astfel, potrivit unui studiu efectuat de Compari.ro, românii cheltuiesc în medie 325 lei pe rechizite, în 2012, cu 51 lei mai puţin faţă de anul trecut.

Acelaşi studiu arată şi că românii vor cheltui considerabil mai puţin decât vecinii lor din Ungaria şi chiar din Bulgaria.

Conform sondajului de opinie, românii plănuiesc să cheltuiască mai puţin pe rechizite anul acesta, fără a sacrifica însă calitatea. Cel mai important factor în procesul de achiziţie rămâne şi anul acesta calitatea produselor. Acelaşi factor îi preocupa şi anul trecut pe români, când nivelul cheltuielilor planificate era cu 16% mai mare.

Vecinii noştri unguri plănuiesc să cheltuiască echivalentul a 414 RON pentru noul an şcolar, în creştere faţă de anul trecut când suma a fost echivalentul a 401 RON. Pe de altă parte, în Bulgaria utilizatorii de internet au în plan o cheltuială echivalentă cu 480 RON, în scădere faţă de anul trecut când suma era echivalentul a 537 RON.

Valorile rămân ridicate, bugetele scad

Valorile părinţilor rămân neschimbate de la an la an, calitatea rechizitelor, cărţilor sau a ghiozdanelor, dar şi opinia şi dorinţele copiilor rămân cei mai importanţi factori pentru utilizatorii de internet din România atunci când decid să facă achiziţii.

Timpul necesar efectuării cumpărăturilor este cel mai puţin relevant factor pentru părinţi (doar 13% s-au arătat interesaţi de acest criteriu în procesul de achiziţie). Acest lucru se poate explica şi prin faptul că majoritatea respondenţilor plănuiesc să facă achiziţii pe internet.

Potrivit studiului, 43% dintre părinţii intervievaţi folosesc cel mai des internetul pentru a se informa despre preţurile rechizitelor. Astfel se explică şi faptul că aproape jumătate dintre subiecţi plănuiesc să cumpere rechizite şi alte obiecte necesare în noul an şcolar de pe internet. Doua treimi din populaţie intenţionează să folosească, într-un fel sau altul, internetul pentru achiziţia de rechizite.

Compari.ro este unul dintre cele mai vizitate site-uri de comparare de preturi din Romania si totodata un ghid in efectuarea mai multor milioane de cumparaturi online.

×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close