Antena 3 CNN Economic Biz News Parlamentarii, aviatorii şi diplomaţii primesc pensii mai mici

Parlamentarii, aviatorii şi diplomaţii primesc pensii mai mici

Parlamentarii, aviatorii şi diplomaţii primesc pensii mai mici
15 Sep 2010   •   11:27

Pensionarii parlamentari, aviatori si diplomaţi primesc sume mult mai mici. Acestea au fost recalculate, astfel încât valoarea să fie stabilită în funcţie de contribuţiile plătite. Unele pensii vor fi diminuate cu până la 80%.

Până acum aceste primeau o pensie egală cu 60 sau 80% din media veniturilor pe ultimele 3 luni, acum pensiile au fost recalculate dupa legea 19, adică în funcţie de contribuţii.

Din primele estimări, se pare ca cei mai afectaţi sunt aviatorii. Şi pensiile foştilor diplomaţi au intrat la apă. Din datele oferite de Casa Naţională de Pensii, reiese că un fost diplomat care primea o pensie de peste 14.000 de lei a pierdut după recalculare mai mult de 10.000 de lei.

Tot de astazi primesc pensii mai mici şi parlamentarii. Un fost demnitar va primi, după recalculare, şi de 4 ori mai puţini bani. Foştii angajaţii ai Curţii de Conturi au pierdut şi ei bani frumosi dupa recalculare. La fel şi foştii funcţionari din Parlament. Unii au pierdut dintr-un foc mai bine de 8.000 de lei.

Nu toata lumea a avut de pierdut în urma recalculării. De exemplu, un fost parlamentar care pâna acum primea 4 200 de lei va lua de astazi mai mult de 7 600 de lei.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: pensionari parlamentari
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close