Antena 3 CNN Economic Biz News Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate, pentru a obţine tranşa de la UE şi FMI

Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate, pentru a obţine tranşa de la UE şi FMI

 Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate, pentru a obţine tranşa de la UE şi FMI
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Oct 2011   •   11:45
Parlamentul grec a aprobat joi seară un set de măsuri dure de austeritate, mişcare va îi va asigura următoarea tranşă din împrumuturile UE şi FMI, informează Reuters. Prin decizia sa, Parlamentul grec a sfidat protestele violente din centrul Atenei şi greva generală care afectează întreaga ţară.

Guvernul condus de premierul George Papandreou a fost sprijinit de 154 de parlamentari, cu 144 de voturi împotrivă. Un deputat al partidului de guvernare s-a opus unui articol din pachet şi nu a votat măsurile.

Miniştrii Finanţelor din zona euro şi Consiliul Director al FMI urmează să evalueze rapoartele primite de la inspectorii care au vizitat Atena în septembrie şi octombrie şi să decidă asupra deblocării celei de-a şasea tranşe, de 8 miliarde euro, din programul de finanţare externă de 110 miliarde euro convenit cu Grecia în luna mai a anului trecut.

Printre măsurile votate joi se numără reduceri puternice ale salariilor şi pensiilor din sistemul public, dar şi creşterea unor taxe.

Papandreou va merge la Bruxelles pentru summit-ul de duminică al liderilor UE, care vor încerca să găsească o soluţie la criza datoriilor de stat. Miercuri ar putea avea loc o a doua rundă a summit-ului.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close