Antena 3 CNN Economic Biz News Patronatele acuză magazinele de blocarea Codului de bune practici

Patronatele acuză magazinele de blocarea Codului de bune practici

Patronatele acuză magazinele de blocarea Codului de bune practici
Sursa foto: patronate
21 Iul 2009   •   15:33

Marile reţele de magazine au "convins" înalţi demnitari din Executiv să întârzie sub orice formă şi să blocheze proiectul de Ordonanţă de Guvern a Codului de bune practici în comerţul cu produse agroalimentare, promovat de Ministerul Agriculturii, susţin patronatele din industria alimentară, anunță Mediafax.

"Marile reţele de magazine au Ťconvinsť, pe căi care exced dialogul social instituţionalizat, funcţionari sau înalţi demnitari să întârzie sub orice formă, să schilodească şi, în cele din urmă, să blocheze proiectul de Ordonanţă de Guvern promovat de Ministerul Agriculturii, mandatat anterior să joace rolul de arbitru între furnizori şi retaileri . Aşa se face că proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă, aprobat de Guvern, afişat public timp de trei săptămâni, nu şi-a mai găsit drumul către Monitorul Oficial şi niciun funcţionar nu poate explica ce s-a întâmplat cu el", precizează un comunicat al patronatelor din industria alimentară.
Acordul a fost semnat de Asociaţia Română a Cărnii, Patronatul Naţional al Viei şi Vinului, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase-Rompan şi federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor şi Tutunului-Sindalimenta.
"Subliniem necesitatea ca, mai ales în această perioadă de criză pentru întreaga economie românească, politicienii să pună înaintea interesului personal, interesul industriei agroalimentare naţionale şi, în primul rând, interesul consumatorilor din România", mai arată comunicatul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: patronate magazine
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close