Antena 3 CNN Economic Biz News Patru luni consecutive de scădere a consumului în SUA- semn de recesiune acută

Patru luni consecutive de scădere a consumului în SUA- semn de recesiune acută

Patru luni consecutive de scădere a consumului în SUA- semn de recesiune acută
27 Noi 2008   •   01:32

Piaţa cu cel mai mare consum din lume a cunoscut în ultima perioadă o scădere drastică. Astfel, consumatorii americani cheltuiesc din ce în ce mai puţin, iar în octombrie cheltuielile au ajuns la cea mai mică turaţie din ultimii şapte ani. Pentru ca în noiembrie încrederea americanilor în economie să atingă cel mai redus nivel din 1980.
Acesta este semnalul că economia se îndreaptă spre o recesiune acută, scrie Reuters.
Cheltuielile au căzut cu un procent, puţin mai mult decât cele 0,9 procente previzionate de Wall Street. Cel mai mare procent de la 11 septembrie 2001.
Departamentul Comerţului a arătat că este a patra lună consecutivă în care consumul a scăzut. O situaţie gravă având în vedere că activitatea economică din SUA este alimentată de consum în proporţie de două treimi.
Un sondaj arată că indicele încrederii consumatorilor în economie a atins cota de 55,3 în luna noiembrie, cel mai scăzut nivel din mai 1980.
Comenzile pentru bunuri durabile scumpe, precum automobile, utilaje şi computere au picat cu 6% în luna octombrie. Cererea pentru aproape orice categorie de bunuri durabile a scăzut.
Pentru metalele de bază, cererea s-a redus cu 12,6%, iar pentru vehicule de transport şi utilaje cu 11,1% şi, respectiv, 6,8%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica SUA recesiune economica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close