Antena 3 CNN Economic Biz News Patru miliarde de euro alocaţi în 2011 pentru investiţii în România

Patru miliarde de euro alocaţi în 2011 pentru investiţii în România

Patru miliarde de euro alocaţi în 2011 pentru investiţii în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Mar 2011   •   12:01

România va aloca 4 miliarde de euro pentru investiţii în 2011, informează Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat că priorităţile României pentru anul 2011 sunt de ordin economic, respectiv dezvoltarea unor proiecte energetice precum Nabucco sau AGRI şi promovarea parteneriatului public-patrivat în domeniul industriei şi infrastructurii, iar importanţa atragerii de investiţii este una majoră.

"România a decis sã aloce patru miliarde de euro pentru investiţii în 2011, iar o parte importantã din aceastã sumã este dedicatã infrastructurii. În acelaşi timp, întreprinderi mici şi mijlocii din sectorul energetic vor fi încurajate şi susţinute. Nu în cele din urmã, acest program, împreunã cu legislaţia privind parteneriatul public-privat, vor contribui la îmbunãtãţirea mediului de afaceri din ţara noastrã", a explicat ministrul afacerilor externe.

Totodată, şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa păstrării relaţiilor economice ale României cu Uniunea Europeană, adăugând că Guvernul doreşte să consolideze aceste relaţii şi să mărească numărul de investiţii venite dinspre parteneri din alte regiuni, precum zona Glofului.

×
Subiecte în articol: România Teodor Baconschi investitii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close