Antena 3 CNN Economic Biz News PDL vrea să propună impozitarea cu 1% a banilor trimişi în ţară de românii din străinătate (VIDEO)

PDL vrea să propună impozitarea cu 1% a banilor trimişi în ţară de românii din străinătate (VIDEO)

PDL vrea să propună impozitarea cu 1% a banilor trimişi în ţară de românii din străinătate (VIDEO)
19 Iun 2010   •   12:05



Banii trimişi rudelor de românii care muncesc în străinatate ar putea fi impozitaţi. Potrivit iniţiativei deputatului PDL, William Brânză, statul ar urma să încaseze 1% din sumele transferate, iar banii ar fi folosiţi pentru activităţi culturale, lansări de reviste şi pentru promovarea turismului.

William Brânză este şeful filialelor PDL din afara ţării şi a întocmit un proiect de lege tocmai pentru a redistribui banii românilor de peste hotare către comunităţile româneşti. Proiectul se referă la reţinerea a 1 % din sumele pe care le trimit rudelor cei plecaţi la muncă în străinătate, potrivit Gândul.

Deputatul spune că impozitarea se va aplica băncilor şi firmelor care se ocupă de transferul banilor şi că oamenii vor primi exact suma care le-a fost trimisă. Textul depus de Brânză la Parlament spune însă că entităţile care efectuează transferuri de bani ale persoanelor fizice, în şi din străinătate, vor reţine 1% din suma transferată, ceea ce implică taxarea celor care trimit banii.

Deputatul PDL susţine că sumele vor fi colectate de Ministerul Finanţelor şi apoi distribuite către proiectele derulate de ONG-uri prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, sau prin Direcţia de Strategii Guvernamentale. Banii vor fi folosiţi pentru manifestări culturale, lansări de carte, înfiinţarea de reviste sau promovarea turismului.

Proiectul se află în dezbaterea Comisiei de buget-finanţe din Senat, iar democrat-liberalul speră că va fi aprobat în toamnă.

Întrebat dacă, în aceeaşi idee, nu ar trebui impozitată şi tranşa care urmează să vină de la FMI, William Brânză s-a arătat foarte încântat de idee. A declarat jurnaliştilor că nu se gândise la această variantă dar o va analiza şi ar putea face un proiect de lege separat.



Antena 3

Foto: INTACT Images

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close