Antena 3 CNN Economic Biz News Percheziţii la Standard & Poor's din Italia. Mai mulţi analişti sunt acuzaţi de manipularea pieţei financiar-bancare

Percheziţii la Standard & Poor's din Italia. Mai mulţi analişti sunt acuzaţi de manipularea pieţei financiar-bancare

Percheziţii la Standard & Poor's din Italia. Mai mulţi analişti sunt acuzaţi de manipularea pieţei financiar-bancare
Sursa foto: Foto: presstv.com
20 Ian 2012   •   10:41

Mai mulţi angajaţi ai poliţiei financiare italiene au descins, joi, la biroul agenţiei de rating Standard & Poor's din Peninsulă, informează Agerpres.

Potrivit presei locale, verificarea unor materiale şi a calculatoarelor s-a desfăşurat în cadrul anchetei deschise împotriva Standard & Poor's, acuzată de 'manipularea pieţei prin difuzarea de predicţii false, lipsite de temei şi nesăbuite'.

Şase persoane sunt implicate în acest caz - trei analişti ai Standard & Poor's, unul de la Moody's, precum şi avocaţi ai celor două agenţii în Italia, au precizat surse ale Parchetului.

Analiştii sunt acuzaţi de 'divulgarea unor informaţii confidenţiale în lunile mai, iunie şi iulie 2011, ceea ce a dus la consecinţe negative cu privire la situaţia economico-financiară şi bancară a ţării'.

De mai mult timp în Italia se aud voci, la toate nivelurile, care pledează ca activitatea agenţiilor de rating să fie supravegheată de către o instituţie financiară internaţională independentă.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close