x close

Persoanele care vor să ia credit prin programul "Prima Maşină" trebuie să depună un avans de 5% sau 10%

de G.S.    |    31 Oct 2014   •   21:50
Persoanele care vor să ia credit prin programul "Prima Maşină" trebuie să depună un avans de 5% sau 10% Foto: Agerpres
Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care vor să cumpere cu credit-11982.html">credit un autoturism prin programul "Prima Maşină" trebuie să depună un avans de cel puţin 5% din preţul de achiziţie, iar în cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creşte la minimum 10%.
Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finanţelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garantează credit-11982.html">creditele, persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, inclusiv, la data aprobării credit-11982.html">creditului vor beneficia de o finanţare - exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit-11982.html">credit - care va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proforma. Statul va garanta 50% din finanţarea acordată.
Persoanele cu vârsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii credit-11982.html">creditului vor beneficia de finanţare - exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit-11982.html">credit - care va acoperi maximum 90% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proforma. În acest caz, statul va garanta 40% din finanţare.
Pentru a beneficia de garanţia acordată de stat, persoanele fizice trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, între care: să facă dovada că autoturismul care va fi cumpărat este nou, este produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5, este cumpărat de la o firmă care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.
De asemenea, cumpărătorul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă Full Casco fără franşiză, care va acoperi cel puţin riscurile totale şi parţiale de furt şi daună, şi să nu înstrăineze maşina pe toată durata de valabilitate a garanţiei.
Programul  "Prima Maşină" va beneficia în acest an de un plafon total al garanţiilor de 50 de milioane de lei.
Programul "Prima Maşină" a fost aprobat la mijlocul lunii octombrie de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, actul normativ indicând doar că preţul maxim al maşinii care poate fi astfel cumpărată este de 50.000 lei plus TVA.
 

Citeşte mai multe despre:

persoane credit credit aprobare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati