Antena 3 CNN Economic Biz News Peste 10.000 de angajaţi ai CFR vor fi disponibilizaţi (VIDEO)

Peste 10.000 de angajaţi ai CFR vor fi disponibilizaţi (VIDEO)

Peste 10.000 de angajaţi ai CFR vor fi disponibilizaţi (VIDEO)
Sursa foto: tren
06 Mar 2010   •   10:31

Guvernul a aprobat lista disponibilizărilor de la CFR. Este vorba de numărul exact al celor care vor pleca din companiile de căi ferate. În total, sunt peste 10.000 de lucrători. Cei mai mulţi sunt de la compania CFR Marfă - peste 6.700 de angajaţi.

Disponibilizările de la companiile CFR vor începe în perioada imediat următoare, având în vedere că executivul condus de Emil Boc a finalizat lista cu numărul angajaţilor care vor fi trimişi în şomaj. Pe primul loc se află compania CFR Marfă, de unde vor fi disponibilizaţi 6.700 de lucrători. De la CFR Călători vor pleca nu mai puţin de 1.100 de angajaţi, în vreme ce SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane trimite acasă 800 de muncitori.

Toate companiile care aparţin de CFR vor disponibiliza angajaţi. Astfel, de la CFR SA pleacă 600 de angajaţi, de la Intreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje, 500 de angajaţi, de la Electrificare CFR - 236, de la Informatică Feroviară - 38, de la Voiaj CFR - 73, iar de la CFR Ferry-Boat, 20 de angajaţi.

Persoanele care vor fi disponibilizate vor primi, pe lângă ajutorul de şomaj, şi o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede că cei rămaşi fără loc de muncă, vor primi şi un venit lunar, după încheierea perioadei de şomaj, dacă nu şi-au găsit o nouă slujbă.

Guvernul a motivat disponibilizările prin situaţia financiară dezastruoasă a companiilor CFR, provocată de criza financiară. Decizia nu este, însă, privită cu ochi buni de către sindicatele din sectorul Căi Ferate, care au ameninţat cu proteste.



Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close