Antena 3 CNN Economic Biz News Peste 20% din firmele româneşti şi-au închis porţile, de la introducerea impozitului forfetar

Peste 20% din firmele româneşti şi-au închis porţile, de la introducerea impozitului forfetar

Peste 20% din firmele româneşti şi-au închis porţile, de la introducerea impozitului forfetar
10 Sep 2009   •   23:21


Peste 20% dintre firmele din România şi-au închis porţile şi şi-au trimis angajaţii acasă. Cifra este uriaşă şi pune în lumină un adevărat dezastru pe care Ministerul de Finanţe nu pare să-l fi anticipat la momentul lansării impozitului forfetar. Peste 120 de mii de patroni şi cel puţin tot atâtea familii s-au lăsat pur şi simplu de afaceri.

Nu au trecut decât patru luni, o săptămână şi două zile. Ceea ce Gheorghe Pogea numea atunci reformă fiscală a provocat 900 de falimente pe zi.

"Acest impozit minim, care înseamnă 500 de euro pe an, nu este în măsură să bage în faliment, aşa cum se susţine, miile de firme, ba dimpotrivă", declara ministrul Pogea în luna martie.

Greşit! Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut alarmant.

De dizolvat, s-au dizolvat peste 13 mii. Anul trecut au fost doar 2.000. Lichidatorii spun că legea este atât de prost făcută, încât te obligă să plăteşti forfetarul chiar dacă eşti în faliment.

Guvernanţii plănuiesc desfiinţarea impozitului forfetar începând cu data de 1 octombrie. N-a dansat decât o vară. O vară cu 120 de mii de victime.

Observator






×
Subiecte în articol: impozit forfetar faliment
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close