Antena 3 CNN Economic Biz News Peste 7.000 de euro, câştig lunar pentru cel mai bine plătiţi medici de familie din Bacău

Peste 7.000 de euro, câştig lunar pentru cel mai bine plătiţi medici de familie din Bacău

Peste 7.000 de euro, câştig lunar pentru cel mai bine plătiţi medici de familie din Bacău
Sursa foto: medici de familie
23 Feb 2009   •   11:18

Cel mai bine plătiţi medici de familie din Bacău au încasat în 2009 între 225.000 lei şi 378.000 lei (adică peste 7.000 de euro pe lună), potrivit publicaţiei locale Deşteptarea.
Le-a ţinut ?secret? câţiva ani. Acum, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate le va publica, din februarie, pe site-ul propriu. Motivul? Se doreşte transparenţă. Medicii nu sunt convinşi, spunând că, la mijloc, nu e altceva decât răzbunare de la Bucureşti, ca urmare a acţiunilor de protest din ultimele zile, faţă de reducerea bugetului destinat medicinei primare.
?Este o reacţie la protestul nostru faţă de reducerea cu 40% a bugetului alocat în 2009 asistenţei medicale primare?, a declarat, pentru Deşteptarea, dr. Cătălin Andriescu, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie Bacău.
Medicii nu cred că au motive să le fie ruşine. ?Sunt bani munciţi, ne-a declarat dr. George Coneac, medic de familie. Nu este corect, însă, atunci când se dau ca exemplu 4-5 cabinete, cu venituri foarte mari, şi se generalizează. Mi-e ruşine, mai degrabă, pentru colegii mei care au cabinete cu venituri de câteva zeci de milioane de lei vechi. Din aceste sume trebuie să întreţină cabinetul, să îşi plătească angajaţii?. Cel mai prosper medic de familie în 2008 a fost dr. Ciobanu Didona Cristina, cu un venit anual de 378.000 lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medici de familie Bacău
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close