Antena 3 CNN Economic Biz News Pierderi uriaşe pentru cel mai bogat om din lume. Ce investiţii i-au scăzut considerabil averea lui Carlos Slim

Pierderi uriaşe pentru cel mai bogat om din lume. Ce investiţii i-au scăzut considerabil averea lui Carlos Slim

Pierderi uriaşe pentru cel mai bogat om din lume. Ce investiţii i-au scăzut considerabil averea lui Carlos Slim
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
18 Dec 2012   •   10:08
Două miliarde de euro. Atât a pierdut anul acesta cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim, din investiţii derulate în companii din sectorul telecomunicaţiilor din Europa. Slim a înregistrat aceste pierderi uriaşe după ce valoarea participaţiilor deţinute a scăzut puternic, relatează Financial Times.

America Movil, cel mai mare operator telecom din America Latină, controlat de Slim şi familia sa, a achiziţionat în această vară participaţii la KPN Olanda şi Telekom Austria, preţul însumat fiind de 4 miliarde de euro.

Intrarea agresivă a lui Slim pe cele două pieţe europene a determinat analiştii să avertizeze că investitorul mexican vrea să cumpere active telecom la preţuri de criză.

În numai câteva luni de la achiziţie, valoarea participaţiei de 23% din Telekom Austria a scăzut cu circa 42%, iar cea a pachetului de 28% deţinut la KPN cu aproximativ 46%, arată estimările firmei de administrare de active Bernstein.

America Movil nu a dezvăluit preţul de achiziţie pentru acţiuni reprezentând 21% din Telekom Austria, dar a raportat că a cheltuit circa 3 miliarde de euro pentru deţinerea la KPN şi 3,95 miliarde de euro în total pentru investiţii europene.

Astfel, investiţia iniţială, de 4 miliarde de euro, a scăzut aproape la jumătate.

Carlos Slim are o avere estimată de Forbes la circa 69 de miliarde de dolari.



×
Subiecte în articol: carlos slim cel mai bogat om din lume
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close