Antena 3 CNN Economic Biz News Pieţele petrolului, lovite de criza din Grecia

Pieţele petrolului, lovite de criza din Grecia

Pieţele petrolului, lovite de criza din Grecia
Sursa foto: Foto: www.mxtrade.com
08 Iul 2015   •   11:45

Preţurile petrolului au continuat să scadă miercuri din cauza temerilor provocate de criza datoriilor din Grecia şi a declinului accentuat al pieţei de capital din China. Traderii anticipează că tendinţa negativă se va menţine.

Aproximativ 45% dintre companiile chineze listate la bursă au fost suspendate de la tranzacţionare pe fondul scăderii puternice a cotaţiilor, iar compania de stat China Securities Finance Corp, care finanţează achiziţiile de acţiuni, a anunţat că va furniza lichidităţi pentru a reduce panica din piaţă, relatează Reuters.

Pe piaţa petrolului, contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, cu livrare peste o lună, sunt în declin cu 60 de cenţi, la 56,25 dolari pe baril, iar de la începutul săptămânii au coborât cu peste 6%, la cel mai redus nivel atins după luna aprilie.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 59 de cenţi, la 51,74 dolari pe baril. Declinul din această săptămână a depăşit 8%.

"Pieţele petrolului au fost lovite de o furtună perfectă de evenimente", potrivit analiştilor băncii Morgan Stanley, potrivit cărora crizele din China şi Grecia ar putea pune în pericol creşterea solidă a cererii din ultima perioadă.

×
Subiecte în articol: pret petrol petrol
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close