Antena 3 CNN Economic Biz News Planul de măsuri anticriză elaborat de Guvern şi sindicate: Codul fiscal, modificat într-o lună

Planul de măsuri anticriză elaborat de Guvern şi sindicate: Codul fiscal, modificat într-o lună

Planul de măsuri anticriză elaborat de Guvern şi sindicate: Codul fiscal, modificat într-o lună
Sursa foto: cod fiscal
26 Ian 2009   •   22:07

Codul Fiscal ar putea fi modificat în mai puţin de o lună. Modificarea se impune ca urmare a unei decizii luate la întâlnirea de luni a reprezentanţilor Ministerului Finanţelor cu sindicatele şi patronatele. Este vorba despre neimpozitarea profitului reinvestit.
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, a apreciat că această măsură va stimula un număr de 150.000-200.000 de firme să realizeze investiţii. Măsura se adresează investiţiilor în tehnologie, echipamente, instalaţii şi utilaje.
Potrivit estimărilor, adoptarea acestei decizii ar duce la un minus bugetar de 3,44 miliarde de lei, adică aproximativ 0,59% din PIB.
Este a treia săptămână când sindicatele, patronatele şi reprezentanţii Finanţelor se întâlnesc pentru a stabili măsuri care să fie cuprinse în Planul Anticriză. O nouă întâlnire va avea loc marţi, şi se speră ca Planul să fie finalizat miercuri.
Antena 3

×
Subiecte în articol: cod fiscal
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close