Antena 3 CNN Economic Biz News Plăţile compensatorii pentru angajaţii care vor fi concediaţi ar putea fi sistate

Plăţile compensatorii pentru angajaţii care vor fi concediaţi ar putea fi sistate

Plăţile compensatorii pentru angajaţii care vor fi concediaţi ar putea fi sistate
14 Mai 2010   •   11:22

Guvernul intenţionează ca, începând cu 1 iunie, să sisteze acordarea plăţilor compensatorii din bugetul pentru şomaj pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi prin concedieri colective din companiile naţionale. Totodată, diminuarea de 15% ar urma să fie aplicată doar pentru drepturile băneşti aflate deja în plată.

Intenţia Guvernului de a sista plăţile compensatorii este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reducerea cheltuielilor sociale. Acesta se află încă în stadiu de elaborare.

"Începând cu data de 1 iunie 2010, nu se mai stabilesc drepturi băneşti, acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele disponiblizate prin concedieri colective. De la 1 iunie, cuantumul drepturilor băneşti, acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective, aflate în plată la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă sau care se repun în plată după suspendare se diminuează cu 15%", se arată în documentul citat de Mediafax.

Proiectul de act normativ mai prevede reducerea cu 25% a cuantumului drepturilor în natură de care beneficiază angajaţii instituţiilor publice.

În plus, acesta stabileşte că ordonatorii principali de credite nu vor mai putea deconta decât 75% din valoarea cheltuielilor de transport, asistenţă medicală, medicamente şi proteze, aferente personalului propriu. În prezent, legea prevede decontarea integrală de la buget a acestor cheltuieli.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close